Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия заяви, че експлозията в кафене в

...
Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия заяви, че експлозията в кафене в
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна за смъртта на взривения пропагандист

Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия съобщи, че експлозията в кафене в Санкт Петербург, при която почина съветският пропагандист Владлен Татарски (Максим Фомин), е планирана от украинските специфични служби с присъединяване на сътрудници от Фонда за битка с корупцията (ФБК) на излежаващия присъда Алексей Навални.

Фондът на опозиционера на Владимир Путин бе признат за екстремистки в Руската федерация и е неразрешен на територията ѝ. 

И от Киев, и от ФБК отхвърлиха да имат нещо общо с детонацията, умъртвила Татарски и ранила 32 души.

" Установено е, че терористичният акт, осъществен на 2 април в Санкт Петербург против известния публицист Владлен Татарски, е бил плануван от специфичните служби на Украйна с присъединяване на сътрудници от средите на лица, сътрудничещи на така наречен фонд " Антикорупция " на Навални, чийто деен покровител е арестуваната (Дария) Трепова ", декларират от НАК, представени от следената от Кремъл осведомителна агенция  " Интерфакс ".

Добавя се, че проверяващият комитет е образувал наказателно дело по част 2 от член 105 от Наказателния кодекс на Руската федерация (убийство по общоопасен начин). Малко преди детонацията жена - евентуално Дария Трепова - подарява на Татарски гипсова дрънкулка, която по предварителни данни би могла да съдържа самоделно взривно устройство.

В понеделник сутринта Следственият комитет разгласи, че Трепова е арестувана. Около нея обаче се появиха редица спекулации и към момента не е ясно какво тъкмо е присъединяване ѝ.

В близкия до съветските служби " Телеграм " канал Mash излезе обява, че Трепова разказвала за новата си работа на " украински публицисти " и от Украйна постъпвали задания, за които получавала " парични преводи ". Сред тях била задачата да " съобщи статуя на Владлен Татарски на лекцията му на 2 април ".

Украйна към този момент отхвърли да има общо с атентата. В президентската администрация в Киев видяха вътрешни междуособици в Русия.

Директорът на ФБК Иван Жданов написа: " Да опровергаваме, че сме го създали ние, е идиотизъм. Естествено, че не се занимаваме с това... Всичко ставащо приказва за това, че в реалност (агентите на контраразузнаването) ФСБ сами са отстранили този пропагандист ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР